焼き鳥の専門店に、焼き鳥を食べたことがない外国人の旅行者がやってきました。
英会話文の音声ファイルを再生する
食べたことはありますか。 | |
Have you had this before? |
いいえ、初めてです。 | |
No, it’s my first time. |
塩とタレとどちらがいいですか。 | |
Would you like it salted or with soy sauce? |
*このitは、ここで話題になっている「焼き鳥」を指しています。
どちらも食べてみたいです。 | |
I’d like to try both. |
外国人の疑問に答えてあげよう「焼き鳥って何の肉を使うの?」
主にニワトリの肉と内蔵ですが、豚肉や牛肉も使います。
We mainly use chicken and its innards, but also pork and beef.
Useful Words
炭焼きの | charcoaled |
(鶏の)もも肉 | thigh |
むね肉 | breast meat |
ささみ | white meat |
手羽先 | wing |
レバー | liver |
ねぎま | chicken with leek |
つくね | chicken meatball |
砂肝 | gizzard |
塩 | salt |
タレ | teriyaki sauce |
こんなふうに使える
Salt is also great, but try their special teriyaki sauce.
塩もいいけど、ここの特製ダレも試してみて。
Let’s order two portions each of chicken with leeks, wings and liver.
ねぎまと手羽先とレバーを2人前頼みましょう。